Este studentă în anul II la Comunicare. Caută și se caută, iar în timpul liber scrie și trăiește poezie (și nu numai).
În noaptea înaintea probei la limba română de la Bacalaureat 2023, au existat neobișnuit de multe căutări pe Dexonline și Google după expresia „de bună seamă” care avea să cadă într-un subiect de la română. Anterior era căutată doar o dată pe zi. Am mers pe firul scurgerii de informații: din răspunsul pentru Școala 9 a celor de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, care operează platforma pentru subiecte, declarațiile oficialilor din Minister și explicațiile unei profesoare cu experiență în elaborarea subiectelor, suspiciunea duce spre un număr foarte mic de persoane.
Ce simte un elev când stima lui de sine devine direct proporțională cu numărul notelor de 10 și al premiilor pe care le câștigă?
12 iulie 2022 a intrat în istoria omenirii. Agenția spațială americană NASA a prezentat imagini în premieră realizate de telescopul spațial James Webb. Stele aproape să se stingă, nebuloase în care se nasc altele, planete din afara sistemului nostru solar și galaxii de la miliarde de ani-lumină. Bogdan Ghiorghiu, profesor de matematică și fizică, absolvent al unui masterat de astronomie la Universitatea Aarhus, Danemarca, și fondatorul Festivalului „Fereastră către știință”, a explicat pentru Școala 9 fiecare fotografie în parte. Și de ce suntem norocoși „să existăm pe această planetă firavă în jurul uneia dintre sutele de miliarde de stele, într-una din sutele de miliarde de galaxii”.